Je moet niet rechts zijn om antiwoke te zijn. De linkse filosofe Susan Neiman zei het al. Ook de Franse linkse sociologe Nathalie Heinich legt uit waarom antiwoke niets met rechts of links te maken heeft. Een gesprek over haar nieuwe boek Le wokisme serait-il un totalitarisme?    

Journalist Fareed Zakaria legt uit hoe de Amerikaanse elite-universiteiten verworden zijn van bolwerken van excellentie tot instellingen die politieke agenda's doordrukken. 

Zijn de universiteiten in de greep van het wokisme? Een gesprek met de Franse sociologe Nathalie Heinich. 

Bart De Wever over zijn boek over woke in gesprek met moraalfilosoof Maarten Boudry. 

Als we de woorden 'dik' of 'zwart' niet meer gebruiken, gaan we vanzelf anders denken over mensen met overgewicht of met een andere huidskleur. Sterker nog: deze mensen gaan zich dan beter voelen in de maatschappij. Of toch niet? Luister naar komiek en cabaretier Wouter Deprez over de Dahl-saga.  

Wat doet Hypatia?

Kijk en luister naar de korte toelichting op Wakker op zondag op ATV, zondag 29 januari 2023. 

 

Symposium 'Van activisme tot cancelcultuur en (zelf)censuur. Vormt woke een bedreiging voor de vrijheid van denken?', zaterdag 19 maart 2022, Stadscampus Universiteit Antwerpen

Het symposium was een initiatief van het Humanistisch Verbond, de Vrijzinnige Dienst van de Universiteit Antwerpen en het Atheïstisch Platform in samenwerking met boekhandel De Groene Waterman. De video's hieronder zijn pakkende getuigenissen en scherpe analyses. Ze werden ter voorbereiding naar de deelnemers gestuurd.